Kolektor odlany tak, ze sa miejsca pod wkretki do LPG
Tak powinno sie montować wtryski, ale nikt nie rozbiera kolektora do nawiercania otworów pod dysze, bynajmniej ja o takim gazowniku nie słyszałem. Maicroft, a co to za wtryski w tym kolektorze renault?
mam oferty od dwóch gazowników, obu poleocnych jako dobrych fachowców
warszawski Migaz-S
1) Instalacja Landirenzo Omegas z dwustopniowym reduktorem IG1 w cenie
3700 zł. Gwarancja na instalację to 24 miesiące bez limitu przebiegu a
okresy między-przeglądowe są wyznaczone co 15 tyś km.
2) Instalacja Stag 300 ISA2 z reduktorem Ac i wtryskiwaczami Hana w
cenie 3100 zł. Gwarancja elektryczna i elektroniczna - 24 miesiące,
mechaniczna - 12 miesięcy bez limitu przebiegu. Okresy
między-przeglądowe to 10 tyś km.
3) Instalacja Lovato Smart KP w cenie 2600 zł. Gwarancja - 24 miesiące
bez limitu przebiegu (z wyłączeniem listwy wtryskowej której gwarancja
jest 24 miesiące lub 75 tyś km). Okresy między-przeglądowe to 15 tyś
km.
4) Instalacja Zenit Compact z reduktorem Zavoli i wtryskiwaczami Hana
w cenie 2600 zł. Gwarancja - 24 miesiące lub 50 tyś km. Okresy
między-przeglądowe to 10 tyś km.
W cenie instalacji jest zbiornik LPG zamontowany w miejscu fabrycznego
koła zapasowego.
2) gazwsamochodzie.pl z Moszczanki k. Ryk
1. STAG 300-4 red AC+ wtryskiwacze HANA to koszt instalacji 2600
2. STAG 4+ red AC + wtryskiwacze HANA to koszt instalacji 2500
3. instalacja Lovato Smart pełen Włoch z przodu czyli wszystkie podzespoły jednego producenta reduktor do 170km cena 2300
lub instalacja Landirenzo Omegas reduktor do 150km tego producenta listwa
wtryskowa Med super instalacja sama mam okazję ten gaz mieć w swoim aucie
Instalacje LANDI RENZO są montowane w Serwisach Skody za cenę 2 razy
wyższą Polecam stronę internetową firmy LANDI RENZO zresztą wtrysk Lovato jest
też sprzedawany przez tego producenta i w razie reklamacji klient otrzymuje w
przypadku włoskich wtrysków drugą nową rzecz zamiast reklamowanej nie
ma naprawiania podzespołów
wszystkie instalacje 24 miesiące gwarancji bez limitu kilometrów.
gołym okiem widać, że druga firma ma o wiele taniej te same opcje no ale pytam na wszelki wypadek bo może ktoś ma jakieś przejścia z ta firmą.
którą z opcji firmy z Moszczanki najlepiej wybrać?
jutro Ocia jedzie do warsztatu na przegląd i wymiany tego i owego, a po niedzieli chcę gazować.
Witam! Ja też pozwolę się podpiąć pod wątek. Kupiłem we czwartek Octavię II 1,6 MPI (BSE) i chciałbym założyć do niej instalację LPG. Z mojego rozeznania do wyboru są trzy instalacje:
Landi Renzo OMEGAS
BRC Sequent 24
AC STAG 300 plus
Czy są między nimi jakieś istotne różnice? Którą wybrać? Kto może polecić sprawdzonego gazownika z Krakowa (ew. okolic)?
Podziękować... btw gdy poczytałem forum o LPG to mi się Migasu odechcialo.
A powinno tylko instalacji Landi Renzo
Jak chcesz zalozyc LPG i miec bezproblemowa jazde oraz przystepny serwis tej instalacji to ja ze swojej strony moge Ci polecić Staga ( jaki model to juz gazownik powinien dobrac ), u mnie jest Premium ale na S 4 Plus czy S 300 isa tez bedzie git.
Witam! Ja też pozwolę się podpiąć pod wątek. Kupiłem we czwartek Octavię II 1,6 MPI (BSE) i chciałbym założyć do niej instalację LPG. Z mojego rozeznania do wyboru są trzy instalacje:
Landi Renzo OMEGAS
BRC Sequent 24
AC STAG 300 plus
Czy są między nimi jakieś istotne różnice? Którą wybrać? Kto może polecić sprawdzonego gazownika z Krakowa (ew. okolic)?
Z góry dzięki za podpowiedzi!
ja mam Staga 4 + i zupełnie do tego silnika wystarczy. Tylko zeby Ci jakiejs małej butli nie wpasowali. Spokojnie wchodzi butla 55 litrów i powiedz im zeby "dobrze podgieli" co trzeba....co by wchodzilo 50 literków. Który rok 0II kupiles? Bo ciężko takową trafić na otomoto....
[ Dodano: Czw 21 Mar, 13 00:26 ] Laska11, przy montażu lpg kup sobie odrazu kpl świec....zebyś miał póżniej spokój na 30 tys, bo wymina jest dość wq...a, a przy montażu i tak bedą ściagać kolektor to przy okazji wymienia Ci świece.
W OII i OI ciezko o duzy wlew. Ja jednak optuje za dokrecanym, zawsze ramie pistoletu do obdlokowywania jest dalej od nadwozia, ze nic sie nie obija. Dodatkowo duzy zaslania wlew benzyny
Maicroft, tak, jasne, u siebie też mam dokręcany, jednak tak całość jest spasowane, że zamykam klapkę z wkręconym normalnym wlewem.
Od czasu założenia gazu (wówczas 3/4 zbiornika nopb) jeszcze nie miałem potrzeby tankowania beny, więc nie testowałem opcji czy się da z wkręconym wlewem
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Koledzy, a orientuje się ktoś z Was, czy istnieje możliwość dezinstalacji LPG? Ile to kosztuje oraz czy jakbym to zrobił to przeglądy rejestracyjne byłby znów co 3lata, co 2 lata itd?
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Maicroft, przebieg rozkłada mi się na 2 auta. Dopiero od 1 marca Octa robi 100% całkowitych przebiegów, bo Fav stoi aktualnie z rozkręconym silnikiem (po 22 latach padła UPG).
Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Koledzy, a orientuje się ktoś z Was, czy istnieje możliwość dezinstalacji LPG? Ile to kosztuje oraz czy jakbym to zrobił to przeglądy rejestracyjne byłby znów co 3lata, co 2 lata itd?
Pytasz powaznie o wymontowanie instalacji z powodu corocznych przeglądów? :shock:
Dzisiaj na Bliskiej lpg 2.43 pln to taniej niż piwo
bishop, pytam z tego powodu że wkurwia mnie to że bezawaryjne MEDy wysiadły u mnie po 7kkm.
Wtryski zalewają kolektor. Nierówna praca na biegu jałowym. Ch@#@$#@uj z takim niby the best wtryskiem gazu!
Gdyby to było dość tanie, to wymontowałbym to w piz@#@$#du!!!
Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień: http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz